Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزرگراه‌های ایمن یکی از شاخص‌ها و زیرساخت‌های توسعه‌ی هر استانی به شمار می‌رود، به طوری‌که یکی از نیازهای اولیه توسعه‌ی صنعت درآمدزای توریسم همین جاده‌های ایمن برای تردد گردشگران است.

در جای جای استان آذربایجان‌شرقی نیز هم‌چون سایر نقاط کشور پروژه‌های راهسازی در حال اجراست که البته به‌علت کمبود اعتبارات و مشکلات اقتصادی دولت برخی به کندی پیش می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در این گزارش می‌خوانید بررسی پروژه‌های استان در خصوص راهسازی است.

مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بزرگراه‌های در حال احداث استان اظهار کرد: جاده «تبریز- اهر» یکی از مهم‌ترین و اولویت‌دارترین طرح‌های عمرانی آذربایجان‌شرقی در بخش راه است که به‌علت بروز سوانح رانندگی زیاد در این مسیر، اداره کل راه و شهرسازی در راستای مرتفع کردن این موضوع دغدغه زیادی دارد.

وی ادامه داد: این پروژه بنا به علل متعددی تاکنون بسیار کند پیش رفته و تنها 30 کیلومتر از 90 کیلومتر آن زیر بار ترافیک قرار گرفته و امیدواریم در فصل کاری جدید 30 کیلومتر از این بزرگراه را نیز زیربار ترافیک ببریم.

رستمی مهر در خصوص احداث بزرگراه «مرند - جلفا» نیز تصریح کرد: این پروژه حدود 60 کیلومتر است که مقرر شده 30 کیلومتر باقی‌مانده از مسیر جلفا تا مرند به‌صورت مشارکتی توسط سازمان منطقه آزاد ارس و اداره‌کل راه و شهرسازی استان اجرا شود، هم‌چنین تاکنون 15 کیلومتر این پروژه زیر بارترافیک رفته، چهار کیلومتر به حد روسازی رسیده و 10 کیلومتر نیز به علت محدودیت اعتبارات دست نخورده باقی مانده است.

مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی با اشاره به آخرین وضعیت بزرگراه «مرند - ایواوغلی» ادامه داد: کل این طرح 62 کیلومتر است که قطعه اول به طول 15 کیلومتر از مرند به کشکسرا و ادامه آن از سمت کشکسرا به ایواوغلی به طول 22 کیلومتر در دست احداث است.

وی در خصوص عملیات احداث بزرگراه «صوفیان – شبستر- سلماس» گفت: عملیات احداث جاده حد فاصل صوفیان و شبستر به اتمام رسیده، اما این پروژه با نواقصاتی از جمله مشکلات دور برگردان و تقاطع غیر هم‌سطح سیس مواجه است و در کل پروژه به‌علت محدودیت اعتبار کند پیش می‌رود.

وی ادامه داد: فاز بعدی این پروژه از سمت شبستر به سمت سلماس در دست ساخت است و حدود 10 کیلومتر این پروژه آماده آسفالت است.

رستمی مهر با اشاره به عملیات اجرایی پروژه جاده «سراب – بستان‌آباد» اظهار کرد: این پروژه شامل سه قطعه است که قطعه سوم آن به طول 15 کیلومتر بر عهده اداره‌کل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی بوده که 12 کیلومتر از این پروژه به بهره‌برداری رسیده و سه کیلومتر آن نیز به لحاظ منابع مالی با مشکل مواجه بوده که اخیراً با اختصاص اعتبار مربوطه فعالیت این پروژه آغاز شد، پیش‌بینی می‌شود امسال این پروژه به اتمام برسد.

مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی توضیح داد: بزرگراه «تبریز - بستان‌آباد» حدفاصل یوسف‌آباد تا بستان‌آباد تقریباً به طول 14 کیلومتر در دست ساخت است، و با این‌که این پروژه به موازات آزادراه «تبریز- زنجان» بوده اما به‌علت ترافیک سنگین از اولویت برخوردار است.

وی با انتقاد از عملکرد پیمانکاران گفت: این بزرگراه با مشکلاتی هم چون جابجائی برق، فیبر نوری، آب و فاضلاب روستایی و مخابرات مواجه بوده که کندی همکاری ارگان‌های مربوطه در این زمینه به پروژه آسیب می‌رساند.

رستمی مهر در خصوص بزرگراه «میانه – سرچم» نیز تصریح کرد: این پروژه به طول 11 کیلومتر از سمت میانه در حال ساخت بوده و متأسفانه این پروژه نیز به دلیل محدودیت اعتبارات کند پیش می‌رود.

وی با بیان این‌که تکمیل پروژه‌ها بستگی به تأمین اعتبار دارد، افزود: محدودیت اعتبارات در استان باعث می‌شود تکمیل پروژه‌ها طولانی شود.

رستمی‌مهر با بیان این‌که پرونده بزرگراه «تبریز- سهند» به شهر جدید سهند سپرده شده است، خاطرنشان کرد: این پروژه عظیم به شرکت عمران شهرجدید سهند واگذار شده و این شرکت از درآمدها و منابع غیر نقدی خود اقدامات لازم را برای تکمیل این پروژه آغاز کرده است.

به گفته وی، علت عقب ماندن آذربایجان شرقی در بخش راه نسبت به سایر استان‌ها مشکلات تملک اراضی و کمبود اختصاص اعتبارات برای پرداخت خسارات زمینی است.

رئیس اداره نظارت بر راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عملیات احداث کنارگذر ایلخچی اظهار کرد: این پروژه به طول هشت کیلومتر با مشخصات بزرگراه در حال اجراست، به طوری‌که عملیات خاکی ابنیه فنی و اجرای لایه‌های زیرین در شش کیلومتر اجرا شده و دو کیلومتر مابقی مسیر نیز با اختصاص اعتبار برای تملک اراضی انشاءالله اجرائی خواهد شد.

«انوشیروان بهبودی» با بیان این‌که عملیات خاکی کنارگذر شرقی اهر به طول سه کیلومتر اجرا شده است، افزود: این پروژه به طول شش کیلومتر با مشخصات راه اصلی است که این پروژه با منبع برآورد اولیه 220 میلیارد ریال بر اساس فهرست بهای راه و باند در سال 93 به پیمانکار واگذار شده و هم‌اکنون با 50 درصد پیشرفت فیزیکی به‌علت کمبود اعتبارات به خصوص برای تملک اراضی، بسیار کند پیش می‌رود.

وی ادامه داد: خرید اراضی بستگی به اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار دارد.

بهبودی با اشاره به عملیات احداث بزرگراه «بستان‌آباد - سراب» گفت: احداث باند دوم بزرگراه «سراب - بستان‌آباد» به طول 62 کیلومتر شامل سه قطعه است و قطعات اول و دوم از سمت سراب به طول 47 کیلومتر با پیشرفت فیزیکی 60 درصدی توسط شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل کشور در حال اجراست .

وی افزود: از این مقدار، 29 کیلومتر از سمت سراب زیر بار ترافیک رفته و قطعه سوم به طول 15 کیلومتر از سمت بستان‌آباد توسط اداره‌کل راه و شهرسازی با پیشرفت فیزیکی 93 درصد در حال اجراست، که 13 کیلومتر از این سمت زیر بار ترافیک می‌باشد، هم‌چنین دو کیلومتر باقی مانده به علت مشکلات تملک اراضی با تأخیر مواجه بوده که امید است با تأمین اعتبار در سال جاری به اتمام برسد.

رئیس اداره نظارت بر راه اصلی و فرعی آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیشرفت 76 درصدی تقاطع غیرهم‌سطح میدان معلم بناب تصریح کرد: این پروژه به طول 680 متر با 14 دهنه از سال 1390 در حال اجراست.

وی با بیان این‌که کمبود اعتبارات باعث کندی اجرای این پروژه شده است، افزود: ۱۸۰ مورد شمع، ۳۰ مورد سرشمع ، ۳۰ مورد پایه و هفت مورد عرشه توسط پیمانکاران طرف قرارداد(این پروژه دارای دوپیمانکار می‌باشد) انجام شده است.

بهبودی در خصوص آخرین وضعیت بزرگراه «اهر- تبریز» خاطرنشان کرد: طول این پروژه 90 کیلومتر با مشخصات احداث باند دوم بزرگراه می‌باشد که از سال 86 آغاز شده و اکنون 23 کیلومتر از سمت اهر و هشت کیلومتر از سمت تبریز زیر ترافیک رفته و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که تا سال جاری 30 کیلومتر نیز از این مسیر مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، ادامه داد: در سال گذشته، حدود 520 میلیارد ریال اعتبار به این پروژه اختصاص‌یافته و مطالبات پیمانکار پرداخت شده است.

رئیس اداره نظارت بر راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که تکمیل این پروژه نیازمند اختصاص اعتبار 1200 میلیارد ریال است، یادآور شد: باقی مانده بزررگراه «اهر- تبریز» توسط چهار پیمانکار با سرعت و کیفیت مطلوب در حال اجراست.

بهبودی با اشاره به عمده مشکلات این پروژه خاطرنشان کرد: جابجایی تأسیسات زیربنایی، کمبود مصالح و مشکلات تملک اراضی از جمله موانع بر سر راه این پروژه است که با پیگیری‌های مداوم مسئولان استانی این مشکلات بتدریج برطرف شده و پروژه هم‌اکنون الحمدالله از پیشرفت مناسبی برخوردار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۲۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی از عصر فردا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی اداره کل هواشناسی استان با صدور هشدار نارنجی اعلام کرد: از عصر فردا دوشنبه، تشدید سامانه بارشی، موجب رگبار باران و رعد برق در همه نواحی آذربایجان شرقی و در نواحی مستعد، بارش تگرگ و وزش باد گاهی نسبتا شدید خواهد شد که احتمال رخداد تندباد‌های لحظه‌ای و خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست.

بر این اساس، این سامانه تا بعد از ظهر سه شنبه ادامه خواهد داشت و آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه ها، صاعقه، تگرگ، در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، لغزندگی جاده ها، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، مه گرفتگی و احتمال خسارت در اثر وزش باد وجود دارد.

اداره کل هواشناسی توصیه کرد: عدم اتراق در حریم رودخانه‌ها و مسیل ها، عدم صعود به ارتفاعات، احتیاط درتردد‌های جاده ای مخصوصا درجاده‌های کوهستانی، لغوسفر‌های غیرضروری و فعالیت‌های کوهنوردی، محکم کردن سازه‌های سبک، عدم پارک خودرو‌ها درکنار درختان فرسوده، توجه به توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی استان، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت بویژه چادر‌های مسافرتی، لایروبی کانال‌ها و آبروها و انتقال نهاده‌های کشاورزی به مکان‌های مسقف مورد توجه جدی قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • تصادف ۱۷۱ خودرو طی ۷۲ ساعت گذشته در آذربایجان شرقی
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی از عصر فردا
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • آخرین وضعیت از سیل شهرستان شبستر
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • وضعیت جاده‌ها/ کندوان یک‌طرفه شد
  • سانحه رانندگی در جاده شبستر - صوفیان سه کشته و چهار مصدوم بر جا گذاشت